Пролог: Седумнаесет Индиски преподобни маченици
 

 

Житие: Седумнаесет Индиски преподобни маченици

Календар, житија, пости
Почеток
 
Христијански монаси, пострадаа од индискиот цар Авенир. Царот Авенир се разлути на Старецот Варлам затоа што го крсти царскиот син Јоасаф и испрати потери по Варлам. Потерите не го фатија Варлам, но фатија други седумнаесет монаси и ги доведоа пред царот. Царот ги осуди на смрт, па откако најнапред им ги избодија очите, им ги отсекоа јазиците, им ги искршија нозете и рацете, ги убија со меч. Но со крвта на овие Христови витези уште повеќе се утврди Христовата вера во Индиското царство.
prescription drugs coupon sporturfintl.com cialis free coupon
renovar certificado digital read renovacion paro