Пролог: Свети цар Давид
 

 

Житие: Свети цар Давид

Календар, житија, пости
Почеток
 
Се празнуваат во неделата после Божик. За царот Давид, синот Јесеев, може да се дознае од Книгите Царства на Стариот Завет.