Пролог: Свети Стефан Саваит
 

 

Житие: Свети Стефан Саваит

Календар, житија, пости
Почеток
 
Писател на многубројни прекрасни канони. Се подвизуваше во обителта на Свети Сава Осветен. Подоцна беше епископ. Мирно се упокои во 807 година.