Пролог: Светиот апостол Алфеј
 

 

Житие: Светиот апостол Алфеј

Календар, житија, пости
Почеток
 
Татко на двајца апостоли од Дванаесеттемина, на Јаков Алфеев и Матеј евангелистот. Мирно се упокои.