Пролог: Свети Иса, епископ Циклански
 

 

Житие: Свети Иса, епископ Циклански

Календар, житија, пости
Почеток
 
Еден од тринаесеттемина Сириски отци (под 7 мај). Голем чудотворец. Реката од далечина ја наврте во близина на градот Циклан со молитва. Моштите му почиваат во црквата со негово име во градот Циклан во Сирија.