Пролог: Преподобните Спиридон и Никодим
 

 

Житие: Преподобните Спиридон и Никодим

Календар, житија, пости
Почеток
 
Монаси и просфорници во Печерскиот манастир. Спиридон беше неписмен а го знаеше наизуст целиот Псалтир и вршеше чуда за време на животот. Се упокои во 1148 година.