Пролог: Светата маченичка Теодотија
 

 

Житие: Светата маченичка Теодотија

Календар, житија, пости
Почеток
 
Осум години трпеше тешки маки од еден хегемон Симвликиј, којшто најпосле слезе од умот. Ја убија со меч околу 230 година, во времето на царот Александар Север.