Пролог: Свети Георгиј Лимниот (Езерски)
 

 

Житие: Свети Георгиј Лимниот (Езерски)

Календар, житија, пости
Почеток
 
Исповедник. Голем подвижник Олимписки. Пострада на старост од деведесет и пет години, во времето на иконоборството, во 716 година.