Пролог: Свети Јона презвитер
 

 

Житие: Свети Јона презвитер

Календар, житија, пости
Почеток
 
Таткото на Св. Теодор Начертани и на Св. Теофан, писателот на каноните. Чудотворец. Се упокои во манастирот на Св. Сава Осветен во 9 век.