Пролог: Свети Арсениј, епископ Крфски
 

 

Житие: Свети Арсениј, епископ Крфски

Календар, житија, пости
Почеток
 
Го дополни и во сегашниот облик го состави чинот на елејоосветувањето. Се упокои во 959 година. Моштите му почиваат во Соборната црква на Крф.