Пролог: Преподобен Пард Отшелник
 

 

Житие: Преподобен Пард Отшелник

Календар, житија, пости
Почеток
 
Како млад беше рабаџија, но заради еден ненамерен грев го напушти светот и се повлече на подвиг во пустина. Живееше во 6 век во Палестина.