Пролог: Светите маченици Максим, Дада и Квинтилијан
 

 

Житие: Светите маченици Максим, Дада и Квинтилијан

Календар, житија, пости
Почеток
 
Пострадаа во времето на Диоклецијан. Ги осуди и ги мачеше војводата Тарквиниј. После затвор и измачувања ги убија со меч.