Пролог: Преподобен Сава Сторожевски
 

 

Житие: Преподобен Сава Сторожевски

Календар, житија, пости
Почеток
 
Ученик на Сергиј Радоњежски и голем чудотворец. После смртта на многумина им се јавуваше како жив, час поучувајќи ги, час укорувајќи ги, а час исцелувајќи. Од овој живот во подобриот премина во 1406 година.