Пролог: Преподобен Македониј
 

 

Житие: Преподобен Македониј

Календар, житија, пости
Почеток
 
Сириски пустиник. Дури на старост се хранеше со печен леб, а пред тоа јадеше само јачменови зрна наквасени во вода. Се упокои во 418 година.