Пролог: Свети Димитриј, епископ Ростовски
 

 

Житие: Свети Димитриј, епископ Ростовски

Календар, житија, пости
Почеток
 
Се празнува на 28 октомври, а на 21 септември се споменува откривањето на неговите чудотворни мошти во 1852 година.