Пролог: Преподобен Зосим
 

 

Житие: Преподобен Зосим

Календар, житија, пости
Почеток
 
Монах на Јорданската обител во времето на царот Теодосиј Помладиот. Ја пронајде, ја причести и ја погреба Св. Марија Египетска. Се упокои во Господ во стотата година од животот, во 6 век.