Пролог: Света Теодота
 

 

Житие: Света Теодота

Календар, житија, пости
Почеток
 
Мајка на Светите браќа Козма и Дамјан, бесребреници и чудотворци. Живееше богоугодно, па така ги воспита и своите синови.