Пролог: Преподобен Тома Дефуркин
 

 

Житие: Преподобен Тома Дефуркин

Календар, житија, пости
Почеток
 
Голем испосник, победник на демоните и проѕорливец. Царот Лав Мудриот му напиша писмо, а тој одговори без да го отвори царевото писмо. Се упокои во Господ во длабока старост во 9 век.