Послание на светиот апостол Павле до Филипјаните
 

 

Послание на светиот апостол Павле до Филипјаните

Календар, житија, пости
Почеток
 

2:5-11

5. Бидејќи вие треба да ги имате истите мисли, што ги има Исус Христос,
6. Кој, иако беше во обличје Божјо, сепак не држеше многу до тоа што е еднаков со Бога;
7. но Сам Себе се понизи, откако зеде обличје на слуга и се изедначи со луѓето; и по вид се покажа како човек;
8. Сам се смири, откако стана послушен дури до самата смрт, и тоа смрт на крст.
9. Па затоа и Бог високо Го издигна и Му даде име, што е над секое име,
10. та во името на Исуса да ги преклони колената на сe што е небесно, земно и подземно,
11. и секој јазик да исповеда дека Исус Христос е Господ, за слава на Бога Отецот.