Послание на светиот апостол Павле до Ефесјаните
 

 

Послание на светиот апостол Павле до Ефесјаните

Календар, житија, пости
Почеток
 

2:4-10

4. но Бог, богат со милост, поради големата Си љубов, со која нe засака,
5. иако бевме мртви поради гревовите наши, нe оживе со Христа
6. и нe воскресна со Него и постави на небесата во Христа Исуса,
7. за да им го покаже на идните векови преизобилното богатство на Својата благодат во добрина кон нас преку Христа Исуса,
8. зашто по благодат сте спасени преку верата; и тоа не е од вас – Божји дар е;
9. не е од дела, да не би некој да се пофали.
10. Оти ние сме Негова творба, создадени во Христа Исуса за добри дела, што Бог ги предодредил уште од порано да ги вршиме.