Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Богослужби на празникот на свети Атанасиј (14.05.2011)

На 14.05.2011 г., Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Преспанско-пелагониски и Администратор Австралиско-новозеландски Г. Петар благоволи да отслужи вечерна Богослужба во манастирот на свети Атанасиј во селото Журче.

На 15.05.2011 г., Митрополитот г. Петар благоволи да отслужи празнична Божествена Литургија во манастирот  на свети Атанасиј во Смолево (битолско).

На 14.05.2011 г., Неговото Високопреосвештенство Митрополитот г. Петар благоволи да освети камен-темелник за изградба на Институт за современи композити и роботика во Прилеп.

 

 

Иавестува: Весна Апостоловска