Vesti i nastani
 
 
 
 
 

На празникот на свети Димитриј во Битола (07.11.2010)

На 07.11.2010 г. Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Г. Петар, отслужи празнична вечерна Богослужба во соборниот храм на свети великомаченик Димитриј во Битола, а на 08.11.2010 г. (Св. В-мч. Димитриј, Митровден), отслужи Празнична Божествена Литургија во соборниот храм на свети великомаченик Димитриј во Битола.

 

      

 

      

 

       

 

Известува: Весна Апостоловска