Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Ракополагање во ѓаконски и свештенички чин (30-09-2010)

Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Преспанско - пелагониски и администратор австралиско - новозеландски Г. Петар, благоволи да го ракоположи ипоѓаконот Филип Иловски во ѓаконски чин на 19.09.2010 г. во храм Св. в-мч. Димитриј во Битолоа, а на 21.09.2010 г. (Рождество на Богородица) Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Преспанско - пелагониски и администратор австралиско - новозеландски Г. Петар, ѓаконот Филип Иловски го ракоположи во свештенички чин, во храмот Пресвета Богородица во Битола.