Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Богослужби во Преспанско-пелагониската епархија (24.05.2010)

Во сабота 22.05.2010 година, Неговото Високопреосвештенство Митрополит Преспанско-пелагониски и Администратор Австралиско-новозеландски г. Петар благоволи да отслужи Празнична Божествена Литургија во манастирот “Св. Пророк Илија” во с. Дрен.

Во недела 23.05.2010 година, Неговото Високопреосвештенство Митрополит Преспанско-пелагониски и Администратор Австралиско-новозеландски г. Петар благоволи да отслужи Божествена Литургија во храм “Св. Недела” во Битола; 

Во недела 23.05.2010 година, Неговото Високопреосвештенство Митрополит Преспанско-пелагониски и Администратор Австралиско-новозеландски г. Петар благоволи да отслужи Вечерна Богослужба во храм “Св. Троица” во Буковски Ливади, Битола; 

       

 

Во понеделник 24.05.2010 година, Неговото Високопреосвештенство Митрополит Преспанско-пелагониски и Администратор Австралиско-новозеландски г. Петар благоволи да отслужи Божествена Литургија во храм “Св. Кирил и Методиј” во Прилеп.