Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Божествена Литургија во Прилеп (08.01.2010)

На 08.01.2010 година,   Собор на Пресвета Богородица и Св. Никодим Прилепски, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Преспанско-пелагониски и администратор Австралиско-новозеланд­ски г. Петар отслужи празнична Божествена литургија во храмот на Св. Благовештение во Прилеп.

 

Известува: Весна Апостоловска