Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Митрополитот Преспанско-пелагониски Петар во посета на Домот за доенчиња и на старскиот дом „Сју Рајдер“ во Битола (07.01.2010)

На        07.01.2010 година, Негвото Високопреосвештенство Митрополитот Г. Петар, беше во посета на штитениците при Домот за доенчиња и старскиот дом “Сју Рајдер”-во Битола, а исто така присуствуваше и на Божикниот ручек организиран од детската амбасада “Меѓаши” во хотел “Кристал Палас” во Прилеп, на кој присуствуваа деца без родители, децата на загинатите бранители, деца со пречки во развојот. Истиот ден, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Г. Петар, присуствуваше и на Божикниот концерт на хорот “Стив Наумов”, во соборниот храм “Св. В-мч. Димитриј” во Битола.

 

  

 

 

  

 

Известува: Весна Апостоловска