Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Архиерејска Божествена Литургија во Битола (13.12.2009)

На 13.12.2009 година (Св. апостол Андреј Првоповикан), Митрополитот Преспанско-пелагониски и Администратор Австралиско-новозеландски Г. Петар, благоволи да отслужи Света Божествена Литургија во храмот на Пресвета Богородица во Битола, и да го ракоположи ипоѓаконот Зоран Димовски во ѓаконски чин.

 

       

Известува: Весна Апостоловска