Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Празникот Воведение на Пресвета Богородица (Пречиста), отпразнуван во храмот на Светото Благовештение во Прилеп (06.12.2009)

На 03.12.2009  Митрополитот Преспанско-пелагониски и администратор Австралиско-новозеландски г. Петар отслужи празнична Вечерна Богослужба во храмот на Св. Благовештение во Прилеп, а на самиот ден на празникот Воведение на Пресвета Богородица, Митрополитот Петар во истиот храм отслужи празнична Божествена Литургија. 

 

     

 

     

 

 

 

Известува: Весна Апостоловска