Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Божествена Литургија на празникот на свети пророк Илија (02.08.2009)

На 02.08.2009 година, Митрополитот Петар по повод големиот празник Илинден - св. пророк Илија, благоволи да отслужи Божествена Литургија и панихида во чест на паднатите херои во Илинденското востание во храмот на Успение на Пресвета Богородица во с. Трново, како и да ги благослови 38-те Светски Македонски Средби кои традиционално се одржуваат во с. Трново.

 

       

 

        

 

 

Известува: Весна Апостоловска