Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Вечерна богослужба во црквата на свети Архангел Михаил во Битола (25.07.2009)

На 25.07.2009 г. Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Преспанско-пелагониски и Администратор Австралиски и Новозеландски Г. Петар, благоволи да отслужи Празнична вечерна Богослужба во храмот “Св. Архангел Гаврил# во Битола, а нередниот ден, на 26.07.2009 г. благоволи да отслужи Празнична Божествена Литургија во истиот храм.

 

       

Известува: Весна Апостоловски