Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Митрополитот Преспанско-пелагониски Петар во посета на болницата „Др. Трифун Пановски“ и домот за стари „Сју Рајдер“ (25.04.2009)

На 19.04.2009 година, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Преспанско-пелагониси и администратор Австралиско-новозеландски г. Петар беше во посета на дечињата во домот за доенчиња, во центарот за деца со посебни потреби, во детското одделение при битолската болница „Др. Трифун Пановски“, во домот за стари лица „Сју Рајдер“ и во старскиот дом. На штитениците при домовите и на болните лица им подели велигденски јајца и други подароци.

 

      

 

      

 

     

 

                           

 

      

 

     

 

      

 

      

 

      

 

      

 

     

 

 Известува: Весна Апостоловска