Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Благовештение во Прилеп (07.04.2009)

На 06.04.2009 година, Митрополитот Преспанско-пелагониски и администратор Австралиско-новозеландски г. Петар отслужи празнична Вечерна богослужба во храмот на Светото Благовештение во Прилеп, а на самиот ден на празникот во истиот храм отслужи празнична Божествена Литургија.

 

 

                  

 

                  

 

Известува: Весна Апостоловска