Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Свеченост во Битола (18.12.2008)

На 17.12.2008 година, по повод чествувањето на патрониот празник на градот Битола свети Нектариј, на плоштадот „Гоце Делчев“ беше организирана пригодна програма во чест на заштитникот на градот, организирана од Општината Битола и градоначалникот г. Владимир Талевски. Оваа локална свеченост ја отворија градоначалникот и духовниот татко на Битолчани Неговото Високопреосвештенство Митрополитот г. Петар.

 

      

Известува: Весна Апостоловска