Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Архиерејска Божествена Литургија во Јанковец (29.08.2008)

На 27.08.2008 г., на празникот Успение на Пресвета Богородица (Голема Богородица), Неговото Висоикопреосвештенство Митрополитот Преспанско-пелагониски и Администратор Австралиски и Новозеландски г. Петар, благоволи да отслужи празнична Вечерна Богослужба во манастирската црква на Успение на Пресвета Богородица во с. Јанкоец, Ресенско. На 28.08.2008 г., во истата оваа црква Владиката отслужи празнична Божествена Литургија.

 

        

 

        

Известува: Весна Апостоловска