Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Архиерејска Божествена Литургија во Трново (06.08.2008)

На 02.08.2008 г. Неговото Високопреосвештенство Митрополитот г. Петар, благоволи да отслужи празнична Божествена Литургија во храмот на Успение на Пресвета Богородица во с. Трново, а потоа да земе учество на “Традиционалната 37 Светска Македонска Иселеничка средба - Трново 2008“, која ја организираа Светскиот Македонски Конгрес и Матицата на иселениците од Македонија.

 

 

          

 

Известува: Весна Апостоловска