Vesti i nastani
 
 
 
 
 

“35-тите јубилејни Љубански Иселенички Средби“ (06.08.2008)

 На 01.08.2008 г., по повод Националниот празник Илинден, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот г. Петар, благоволи да земе учество на прославата “35-тите јубилејни Љубански Иселенички Средби“ која ја организираше Општина Ресен и одборот за прослава од с. Љубојно.

 

      

 

Известува: Весна Апостоловска