Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Света Тајна Крштение (26.07.2008)

На 26.07.2008 г. Митрополитот г. Петар благоволи да изврши Света тајна Крштение и Миропомазание на чедата Божји Марија и Ева Каланџиевски, за прв пат во манастирската црква на света Петка во близина на с. Подмочани, ресенско.

 

                            

Известува: Весна Апостоловска