Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Архиерејска Божествена Литургија во манастирот на свети Архангел Михаил во Варош (Прилеп) (08.05.2008)

На 02.05.2008 година, Источен Петок - Балаклија, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Петар, благоволи да отслужи празнична Златоустова Литургија во манастирот на свети Архангел Михаил во Варош и да го ракоположи јероѓаконот Никодим (Солунчев) во чин јеромонах.

 

                                          

 

          

 

Известува: Весна Апостоловска