Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Епархиско собрание на Преспанско-пелагониската епархија (30.04.2008)

На 30.04.2008 г. во просториите на Светата Митрополија во Битола се одржа Епархиски Собрание на кое беа избрани нови членови на телата и органите на Преспанско-пелагониската епархија, како и нови членови за Архиепископски Црковнонароден Собор и Архиепископски Управен Одбор на МПЦ.

 

       

Известува: Весна Апостоловска