Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Осветување на нов параклис во Битола (01.04.2008)

На 29.03.2008 година, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Петар благоволи да изврши осветување на место (локација) за изградба на нов Параклис посветен на “Св. Никола”, во центарот на Битола.

 

                        

 

Известува: Весна Апостоловска