Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Митрополитот Петар ја врачи донацијата на Австралиската епархија на Битолскиот и Прилепскиот клинички центар (30.01.2008)

На 30.01.2008 година, Митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар ја врачи донацијата од Австралиската епархија (апарати за дијализа) на Битолскиот клинички центар “Др. Трифун Пановски” и на Прилепскиот клинички центар “Борка Талевски”.