Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Богојавление во Битола и во Отешево (19.01.2008)

На 19.01.2008 година, на Богојавление Митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар изврши Голем Богојавленски Водосвет во базенот при храмот на свети великомаченик Димитриј во Битола, а потоа и на Преспанското езеро во рибарското село Отешево.