Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Божикен прием (07.01.2008)

На 08.01.2008 година, Митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар ги прими во својата резиденција децата од музичкиот фестивал „Тра-ла-ла“, по повод големиот и најрадосен христијански празник Рождество Христово Божик. Митрополитот Петар на децата им подари Божикни сликовници “За што ни раскажува Божикната елка”.