Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Институт за социолошки и политичко-правни истражувања во Скопје (14.07.2006)

Јеромонах д-р Григориј Настески, денес на 14.07.2006 година на Институтот за социолошки и политичко-правни истражувања пред комисија во состав: проф. д-р Мирјана Борота Поповска,  проф. д-р Цветко Смилевски, проф. д-р Тодор Кралев, проф. д-р Виолета Пановска Бошкоска, проф. д-р Трајко Мицески, ја одбрани докторската дисертација со наслов: “Влијанието на надворешната конкуренција врз стратегиите за диверзификација кај македонските банки“. На одбраната присуствуваше и Митрополитот Струмички г. Наум.

 

д-р Григориј Настески е јеромонах во манастирот на Свети Антониј и Свети Георгиј во Ново Село во Струмичката епархија при Македонската Православна Црква.