Осветување на темели на параклис посветен на Воведение на Пресвета Богородица во Скопје
 
 
 
 
 

Осветување на темели на параклис посветен на Воведение на Пресвета Богородица во Скопје (11.06.2008)

На денот кога Светата Црква го слави споменот на светата маченичка Теодосија и светиот маченик Јован Солунски, во дворот на компанијата Графички ценар Бато & Дивајн во Скопје, во присуство на семејството на ктиторот и вработените од компанија, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан во сослужение на тројца свештеници од црквата на Свети Спас во Драчево, секретарот на Скопската Митрополија отец Коста и ѓакон Антонио осветување и поставување на камен-темелник за нов параклис посветен на Воведение на Пресвета Богородица – Пречиста, чиј ктитор е г. Зоран Росоманов, сопственик на компанијата  Бато & Дивајн.

 

               

 

              

 

              

 

             

Известува: Калина Трпеска