Осветено новото училиште „Крсте Петков Мисирков“ во Радовиш
 
 
 
 
 

Осветено новото училиште „Крсте Петков Мисирков“ во Радовиш (22.01.2008)

На 21.01.2008 година, во Радовиш беше пуштено во употреба новото училиште “Крсте Петков Мискиров”, кое се наоѓа во непосредна близина на црквата Света Троица, чиј ктитор е г. Ристо Гуштеров. Чинот на осветување на училиштето го изврши Митрополитот Брегалнички г. Иларион, во сослужение со свештенослужители од Радовишкото архиерејско намесништво, а потоа свечено беше пуштено во употреба од Премиерот на Р. Македонија, г. Никола Груевски.

 

            

 

             

 

             

 

Известува: ѓакон Саше Ристов