Осветена нова црква посветена на св. Кирил и Mетодиј во с. Мојанци – Kочани
 
 
 
 
 

Осветена нова црква посветена на св. Кирил и Mетодиј во с. Мојанци – Kочани (06.11.2007)

На ден 04. 11. 2007 година, на денот на свети Аверкиј еп. Ераполски, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички г. Иларион, во сослужение на свештеници од кочанското архиерејско намесништво, а во пристуство на многуилјаден народ, ја освети новоизградената црква во село Мојанци – Кочани посветена на свети Кирил и Методиј. На крајот од Светата Литургија, Митрополитот произнесе пригодно слово и се заблагодари на сите кои учествуваа во изградбата на ова светилиште.

 

                     

 

                      

 

                      

 

                     

 

                     

 

                     

известува: ѓакон Саше Ристов