Хиротонија за Епископ
 
 
 
 
 

Хиротонија за Епископ (13.07.2006)

Новиот Епископ Иларион Баргалски денеска беше хиротонисан во соборниот храм на свети Никола во Штип. Со ракополагањето владиката Иларион стана 11 епископ во Светиот Синод на Македонската Православна Црква.