Средба на рускиот Патријарх Алексиј со Архиереи на Бугарската Црква
 
 
 
 
 

Средба на рускиот Патријарх Алексиј со Архиереи на Бугарската Црква (23.05.2006)


Вчера, во работната резиденција на Патријаршијата,
Патријархот Московски Алексиј
II ги прими Архиереите на Бугарската Православна Црква, Митрополитот Варненски г. Кирил и Митрополитот Ловчански г. Гаврил. На средбата беа разгледувани прашања во врска со црковните, црквено-државните и црквено-општествените настани.известува:

официјалниот сајт на Руската Православна Црква