Strumicka eparhija: Aktuelno
 
 
 
 
 
Крст на Велјушкиот манастир
Божествена Литургија во Струмица (17.02.2020 19:25)Божествена Литургија во Струмица (15.02.2020 11:16)Сеноќно бдение на празникот на преподобен Антониј Велики (30.01.2020 17:52)Божествена Литургија во Љубљана, Словенија (26.01.2020 19:07)Сеноќно бдение на празникот Богојавление (19.01.2020 16:07)Голем Богојавленски водосвет (18.01.2020 16:17)Василица во манастирот во Водоча (14.01.2020 13:32)Божествена Литургија во Берово (14.01.2020 13:07)Вечерна богослужба во Струмица (13.01.2020 13:02)Божествена Литургија во Ново Село (12.01.2020 20:18)Божествена Литургија во Струмица (09.01.2020 10:34)Божествена Литургија во с. Сушица, Струмичко (08.01.2020 10:21)Сеноќно бдение во Струмица (07.01.2020 19:02)Божикна литија во Струмица (06.01.2020 20:00)Божествена Литургија во Струмица (06.01.2020 19:14)Божествена Литургија во Ново Село (05.01.2020 19:01)Сеноќно бдение во Струмица (01.01.2020 18:45)Божествена Литургија во Струмица (29.12.2019 10:32)Божествена Литургија во Струмица (25.12.2019 13:04)

На празникот на свети Спиридон Чудотворец

Божествена Литургија во Ново Село (22.12.2019 10:09)Божествена Литургија во Ново Село (15.12.2019 21:59)

Средба со бесмртниот Бог

Вечерна служба во црквата „Свети Григориј Палама и свети Димитриј Мироточив“, во Струмица (14.12.2019 19:00)Архиерејска Божествена Литургија во Струмица (11.12.2019 18:27)

На празникот на Светите Петнаесет Тивериополски свештеномаченици

Божествена Литургија во Ново Село (07.12.2019 12:17)Божествена Литургија во Струмица (27.11.2019 13:33)

На празникот на свети Григориј Палама

Божествена Литургија во Ново Село (24.11.2019 15:20)Божествена Литургија во Струмица (22.11.2019 18:08)Божествена Литургија во Берово (21.11.2019 11:14)Божествена Литургија во Ново Село (17.11.2019 11:57)Монашење во Водоча (15.11.2019 15:33)Божествена Литургија во Ново Село (10.11.2019 19:40)Божествена Литургија во Струмица (03.11.2019 20:10)Божествена Литургија во Струмица (29.09.2019 12:43)Посета на Амбасадорката на САД на манастирите во Велјуса и Водоча (27.09.2019 19:31)Божествена Литургија во Струмица (27.09.2019 17:52)Сеноќно бдение во манастирот во Велјуса (21.09.2019 10:37)

На празникот на Раѓањето на Пресвета Богородица

Божествена Литургија во манастирот во Лесново (15.09.2019 19:38)Молебен за благословување на новата учебна година (09.09.2019 20:03)Божествена Литургија во Водоча (09.09.2019 12:01)

На празникот на преподобен Пимен Велики

Божествена Литургија во манастирот во Ново Село (08.09.2019 06:20)Божествена Литургија во манастирот во Ново Село (01.09.2019 17:14)

Братот мој е мојот живот

Министерот за култура во посета на манастирот „Свети Леонтиј“ во Водоча (29.08.2019 13:31)Сеноќно бдение во манастирот во Водоча (28.08.2019 19:17)Божествена Литургија во Берово (28.08.2019 11:41)

За празникот Успение на Пресвета Богородица

Вечерна богослужба во Берово (27.08.2019 19:29)

За празникот Успение на Пресвета Богородица

Божествена Литургија во манастирот во Ново Село (25.08.2019 14:55)Божествена Литургија во Водоча (19.08.2019 19:27)

На празникот Преображение Христово

Божествена Литургија во манастирот во Ново Село (18.08.2019 19:27)Божествена Литургија во манастирот во Ново Село (11.08.2019 08:30)

На празникот на преносот на моштите на свети Климент Охридски

Божествена Литургија во манастирот во Ново Село (04.08.2019 14:46)Божествена Литургија во Стар Дојран (02.08.2019 09:09)

На празникот на светиот пророк Илија

„Астерфест“ во Велјуса (28.07.2019 10:36)Божествена Литургија во Струмица (21.07.2019 18:23)Божествена Литургија во Василево (14.07.2019 21:38)

На празникот на светите бесребреници Козма и Дамјан

Божествена Литургија во Пехчево (12.07.2019 08:21)Божествена Литургија во Водоча (07.07.2019 21:37)

Свети Јован Крстител

Децата од веронаука ги посетија манастирите во Лесново и Берово (01.07.2019 18:41)Божествена Литургија во манастирот во Водоча (30.06.2019 14:50)Прочитани (28.06.2019 19:45)Божествена Литургија во Струмица (23.06.2019 12:44)

Недела на сите Светии

Промоција на книгата за деца „Светилници на светот (книга 2)“ (21.06.2019 11:21)Вечерна богослужба во Струмица (16.06.2019 08:50)

На Педесетница

Божествена Литургија во Струмица (16.06.2019 08:47)

На празникот на Слегувањето на Светиот Дух

Божествена Литургија во црквата „Светото Христово Вознесение“, Струмичко (09.06.2019 09:43)Божествена Литургија во Струмица (07.06.2019 09:16)

Вознесение Христово – Спасовден

Божествена Литургија во манастирот во Ново Село (02.06.2019 16:35)

Недела на слепиот

Божествена Литургија во Водоча (27.05.2019 16:25)Божествена Литургија во Струмица (25.05.2019 06:56)Божествена Литургија во манастирот во Ново Село (25.05.2019 10:03)Осветување на црква во с. Суви Лаки, Беровско (24.05.2019 19:39)Божествена Литургија во Босилово (15.05.2019 10:56)Божествена Литургија во манастирот во Ново Село (12.05.2019 14:45)Панихида во Ново Село (06.05.2019 18:27)Сеноќно бдение во манастирот во Ново Село (06.05.2019 16:51)

На празникот на свети Георгиј

Осветување на црква во с. Ангелци, Струмичко (05.05.2019 18:32)Божествена Литургија во Берово (03.05.2019 18:30)

Источен петок – Балаклија

Монашење во Водоча (28.04.2019 10:27)Воскресение Христово во Струмица (28.04.2019 10:27)Дванаесет страдални евангелија (25.04.2019 23:38)Божествена Литургија во Струмица (21.04.2019 19:31)

На празникот Цветници

Божествена Литургија во Струмица (14.04.2019 19:21)

Недела на света Марија Египетска

Благoвештение во Ново Село – Штип (09.04.2019 13:44)Божествена Литургија во Ново Село (31.03.2019 22:36)

Жртвена прегратка

Свечена литија во Струмица (24.03.2019 21:53)Божествена Литургија во манастирот „Светите Четириесет Севастиски маченици“ во Банско (24.03.2019 20:32)Известување: свечена литија со иконата на Пресвета Богородица „Брзопослушничка“ во Струмица (19.03.2019 13:40)Божествена Литургија во Ново Село (струмичко) (17.03.2019 21:12)Божествена Литургија во Струмица (16.03.2019 16:49)

На Тодорова сабота

Вечерна богослужба во Неделата на простувањето (10.03.2019 12:12)Божествена Литургија во Струмица (10.03.2019 12:13)

Вистинското прашање: се каеме или не?

Божествена Литургија во Берово (03.03.2019 11:56)Божествена Литургија во Струмица (02.03.2019 11:57)Божествена Литургија во Ново Село (струмичко) (15.02.2019 15:20)Божествена Литургија во Струмица (10.02.2019 19:36)

„Денес дојде спасението на овој дом“

Божествена Литургија во Нов Дојран (07.02.2019 13:02)

На празникот на свети Григориј Богослов

Сеноќно бдение во манастирот „Свети Георгиј и свети Антониј“ во Ново Село (30.01.2019 09:42)

На празникот на свети Антониј Велики

Чествување на свети Гаврил Лесновски во Лесновската обител (28.01.2019 23:32)Сокровиште на небото (26.01.2019 21:48)Божествена Литургија во Струмица (20.01.2019 17:20)Сеноќно бдение во црквата „Свети Григориј Палама и свети Димитриј Мироточив“, Струмица (19.01.2019 12:05)Вечерна со Василиева Литургија во манастирот во Ново Село (18.01.2019 12:00)

Голем Богојавленски водосвет

Божествена Литургија во Берово (14.01.2019 18:44)

Вистинска среќа

Вечерна богослужба во Струмица (13.01.2019 10:11)

На празникот на свети Василиј Велики

Јас го победив светот (12.01.2019 18:16)Промоција на книгата за деца „Светилници на светот“ (10.01.2019 22:10)Божествена Литургија во црквата „Светите Методиј и Кирил“ во Струмица (10.01.2019 15:23)Божествена Литургија во манастирот „Светите Петнаесет Тивериополски свештеномаченици“ (08.01.2019 15:27)Сеноќно бдение во Струмица (07.01.2019 11:53)Божикна литија во Струмица (06.01.2019 19:07)Надумна тајна (05.01.2019 19:51)Сеноќно бдение во Струмица (01.01.2019 18:28)